Radio Bambi

Albanci protiv kompanije ‘Dosenbach’ u Švajcarskoj!

Zbog navijačke majice reprezentacije Srbije, Albanci sa Kosova koji žive u Švajcarskoj, pokrenuli su veliku kampanju protiv kompanije ‘Dosenbach’ u toj zemlji. Naime, između ostalih dresova i majica svih reprezentacija koje učestvuju na ‘Mundijalu’, u prodajnim objektima ove kompanije širom Švajcarske, nalaze se i majice reprezentacije Srbije.

Sve je počelo kada su Albanci sa Kosova, u prodavnici pomenute kompanije u Ženevi, uočili da je na, ‘za njih spornim majicama’, zastava i logo Srbije sa kojih nije ‘izuzeto’ Kosovo.

Vrlo brzo je putem društvenih mreža pokrenuta kampanja protiv ove kompanije, a išlo se do te mere da su spremane i tužbe, te da se pozivalo na bojkot, odnosno da Albanci hitno prestanu trošiti novac u prodavnicama ‘Dosenbach’. Čelnici kompanije su pod pritiskom munjevito reagovali, te su ‘sporne’ majice povučene iz prodaje.

-“Mi možemo razumeti bes naših kupaca iz Kosova. Kao neposrednu meru, naredili smo povlačenje celokupne količine spornih odevnih predmeta iz našeg asortimana. Kupci koji su već kupili majicu mogu da je zamene za neku drugu u svakoj našoj prodavnici, ili da vrate svoj novac. Prilikom kupovine brendirane robe odgovornost leži na snabdevaču. Nudimo nekoliko hiljada proizvoda od različitih proizvođača. Srpska navijačka majica brenda ‘Kappa’ takođe je bila u ponudi, ali sada moramo rešiti sporne probleme, a do tada ona neće biti u našoj ponudi”, – saopšteno je iz kompanije ‘Dosenbach’ u Švajcarskoj.

Sada Srbi koji žive u Švajcarskoj pokreću kampanju protiv pomenute kompanije i traže od Srba da bojkutuju ‘Dosenbach’ prodavnice zbog učinjene nepravde. Da li će i kako sada reagovati iz kompanije, ostaje da vidimo u narednom periodu, mada iskreno sumnjamo da će biti bilo kakve reakcije.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!