Radio Bambi

Hrvatska – Udari bure 180 km/h! (Video)

Jaka i nezapamćena orkanska bura pogodila je Dalmaciju. Jaka bura najviše štete je prouzrokovala u Splitu. Oštećeni su automobili, kuće, poslovni objekti. O jačini vetra govori i podatak da je jutros zabeležen najjači udar bure ikada službeno izmeren u Splitu – na Marjanu je brzina vetra dostigla 176 km/h!

Komunalne službe su na terenu.

Iz splitske policije upozoravaju građane da se zbog jakog vetra sa zgrade u ulici Slobode u Splitu, tzv. ‘Doma mladih’, odvajaju i padaju veliki komadi lima, te im preporučuju da ne idu na navedenu lokaciju i da u saobraćaju koriste alternativne putne pravce. Ovo se posebno odnosi na ulicu Slobode i deo Mažuranićevog šetališta, navode iz policije.

-“Bura u Splitu otežava kretanje, a osećaj hladnoće je polarni. Grad je prepun polomljenih grana, počupanih stabala i delova sa krovova, polomljenih saobraćajnih znakova i bilborda, prevrtnutih kontejnera, a kako bura nosi sve pred sobom, potreban je i oprez u vožnji. Ako baš ne morate izlaziti, ostanite u kući. Ekipe su na terenu, ali je trenutno zbog jakih udara vetra kretanje otežano”, – saopšteno je iz dežurnih službi.

Hitne službe Splitsko-dalmatinske županije primile su noćas na stotine poziva uznemirenih građana koji su ih zvali u pomoć zbog orkanske bure koja im je oštetila imovinu.

Zadar, Šibenik – Više od 25 požara

Vatrogasci su uspeli ugasiti požar na području Nin-Zaton. Iako se u jednom trenutku činilo da će biti potrebna i evakuacija stanovništva, to se ipak nije dogodilo saopštili su zadarski vatrogasaci. Uprkos jakoj buri vatrogasci su savladali požar i odbranili kuće. U mestu Jasenovo kod Šibenika planuo je požar koji se nošen orkanskom burom brzo proširio prema moru i naselju Grebaštica. Vatrogasci su ga uspeli zaustaviti i odbraniti auto-kamp. Zbog vetra jačine od 100 kilometara na čas, vatrogasci ne mogu računati na pomoć iz vazduha.

Dubrovnik, Pula

Zbog bure, problemi i u Dubrovniku i Puli. Vetar je duvao brzinom i do 180 kilometara na čas.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!