Radio Bambi

Oduzete cigarete vrednosti 400.000 КM!

U okviru policijske akcije ‘Drina’ na području Foče pronađena su i oduzeta 172 kartona cigareta. U akciji, koju je provela Policijska uprava (PU) Foča uz podršku Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, slobode su lišena dva lica sa područja Foče.  -“Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici PU Foča 30.11.2019. godine u 20:30h u mestu Tabaci, opština Foča, planski su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo ‘Folksvagen kedi’ kojim je upravljalo lice inicijala B.Lj., a koje je bilo u pratnji teretnog vozila ‘Reno master’ kojim je upravljalo lice inicijala B.N. Tom prilikom je pregledom navedenih vozila u teretnom vozilu primećena veća količina cigareta različitih vrsta”, – saopšteno je iz PU Foča.

U saopštenju se navodi da su lica B.Lj. i B.N. oba iz Foče, lišena slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo ‘nedozvoljena trgovina’, te da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči izvršen pretres navedenih vozila u kojim je pronađeno i oduzeto 172 kartona cigareta različite vrste (odnosno 8.600 boksova ili 86.000 komada paklica), čija je tržišna vrednost oko 400 hiljada КM.

O svim okolnostima obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni puste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izveštaj.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!