Radio Bambi

10 godina dizao penziju pokojnog oca!

Muškarac inicijala D.D. (55) iz Kragujevca uhapšen je zbog sumnje da je 10 godina podizao penziju svog pokojnog oca. On je posle smrti oca 2006. godine nastavio da podiže njegovu penziju na bankomatima, preko kartice na koju ga je otac prethodno ovlastio. Do 2016. godine, dok nije bio “otkriven”, podigao je ukupno 3.378.632 dinara, za koliko je oštetio Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Kako saznaje ‘Informer’ iz izvora bliskih istrazi, otac je sina početkom 2006. ovlastio sina da može da raspolaže bankarskom karticom i računom, pošto je bio veoma bolestan i nije mogao sam da podigne penziju. Nekoliko meseci kasnije nesrećni starac je umro.

D.D. je sahranio oca u jednom selu kod Kragujevca, ali nije o smrti obavestio ‘PIO fond’. Penzija je i dalje uplaćivana, a D.D. je uredno nastavio da je diže. Međutim, posle 10 godina bankovna kartica je istekla. U banci je jedino vlasnik računa mogao da produži karticu ili neko uz ovlašćenje, a oni tamo nisu imali pojma da je vlasnik kartice već 10 godina mrtav. Pošto D.D. više nije imao nikakvog načina da dođe do penzije pokojnog oca, on je tad prestao da podiže novac.

Kako su meseci prolazili, penzija je njegovom ocu nastavila da leže na račun, ali je niko nije podizao. Novac se gomilao, a nekom je to u banci postalo sumnjivo.

Banka je potom pokrenula istragu i odmah se posumnjalo da je vlasnik računa umro.

Krenule su provere, ali je nastao šok kada se saznalo da je vlasnik računa mrtav već deceniju.

Klupko je počelo da se odmotava i ubrzo je utvrđeno da je D.D. dizao pare sve to vreme.

Ceo slučaj je prijavljen policiji i on je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu uhapšen. D.D. je najpre nespretno pokušao da se pravda kako nije imao pojma da je penzija nastavila da leže na račun posle smrti njegovog oca, ali je pritisnut dokazima, na kraju sve priznao.

On se tereti za krivično delo prevare.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!