Radio Bambi

Evo zašto je dobro piti rakiju!

Konzumacija rakije može doneti nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne preteruje sa količinama. Ukoliko vas bolja polovina ili bilo ko napadne zbog “druženja” s rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata. Produžuje životni vek – Umerena količina konzumiranja rakije može produžiti životni vek, zbog toga što antioksidansi pomažu u borbi protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Oslobađa od stresa – Ukoliko je pijete u umerenim količinama, rakija deluje na nervni sistem, tako da vas opušta.

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara – Odlična stvar kod rakije je ta što sprečava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, te vam pomaže da se smanji količina holesterola. A sve to drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.

Pomaže u prevenciji prehlade – Verovatno niste znali da rakija može da posluži kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekat ćete postići ako ga pomešate s toplom vodom i limunom.

Ne goji. – Za razliku od gaziranih, pa čak i nekih “prirodnih” sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete holesterol u krvi i ne podižete kilažu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!