Radio Bambi

Bio je folk zvezda devedesetih!

Istaknuti estradni umetnik i folk pevač Risto Riki Lugonjić preminuo je u 68. godini. -“Bili smo dobri prijatelji, kolege godinama. Čuli smo se poslednjji put oko Nove godine, nisam htela mnogo da mu dosađujem, rekao mi je da ima vodu na plućima. Rekao mi je da je bio u bolnici, da je sada dobro. Tačno sam predosetila da nešto nije u redu, dugo mi se nije javio. Baš sam se mnogo potresla”, – rekla je Vera Matović. Još jedna pevačica koja je dobro poznavala Lugonjića i o njemu uvek govorila sa velikim poštovanjem je Violeta Viki Miljković.

-“Sećam se, bio je humanitarni koncert u hali Čair u Nišu i tada je bilo dosta poznatih pevača, između ostalih tu je bio i Riki Lugonjić. On je bio kod nas na ručku jer se moj brat družio sa mnogim pevačima. Poznavao ih je i moj otac i ja sam ugrabila priliku da im zapevam da me čuju. Riki je tada pitao moje roditelje da li on može kada se vrati u Beograd da mi pomogne i da pregovara sa nekim ljudima o mojoj karijeri. Pre toga mnogi su mi obećavali pomoć i nikada se ništa nije desilo. Četrnaest godina sam imala kada su mi saopštili da treba da idem za Beograd, ja tada nisam imala ništa od garderobe što bih obukla da ličim na pevačicu”, – ispričala je Viki, koja je, kako kaže, dok je živa zahvalna Lugonjiču na pomoći.

Riki je svoje singlove i albume izdavao za “PGP-RTB” (RTS). ali i za jednu od najpopularnijih izdavačkih kuća tog vremena “ZaM”, prethodnicu današnjeg “Granda”. Bio je velika folk zvezda devedesetih godina. Lugonjić se pre više godina povukao sa estrade i pokrenuo privatni biznis, tačnije otvorio je samoposlugu i parfimeriju u Beogradu. Bavio se i politikom. Bio je odbornik SNS-a u Grockoj od 2012. godine.

Njegov sin Igor se takođe bavio muzikom i snimio je nekoliko albuma koji su bili veoma slušani, a on je krajem 90-ih bio u samom vrhu popularnosti.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!