Radio Bambi

CG: “Ima leba bez motike”!

U crnogorskom etno-selu Montenegro, koje se nalazi u Pivi, 30. avgusta će biti organizovano takmičenje u lenčarenju koje se održava pod nazivom “Ima ljeba bez motike”. Pravila takmičenja kažu da je takmičaru dozvoljeno piti vodu i uzimati hranu, ali i da nije dozvoljeno ustajati s mesta odmaranja bez obzira na povod, pa ako to bile i fiziološke potrebe.

Prema rečima Mikonje Blagojevića, vlasnika etno sela, takmičar koji izdrži najduže u odmaranju u hladovini pobednik je  i odlazi kući s nagradom od 200 eura. Pored novčane nagrade, oni koji osvoje prva tri mesta dobijaju i medalje. To neće biti jedine nagrade jer organizatori najavljuju još zanimljivih nagrada.

-“Pozivamo sve političare, doktore i ostale da dođu i uzmu novce bez muke”, – rekao je Blagojević. Pozvani su i takmičari iz inostranstva za koje je, kako se navodi, osiguran smeštaj po niskim cenama.

Prošle godine pobedu je odnelo troje Nikšićana i jedan Podgoričanin. Oni su nakon 24-satnog lenčarenja, kojemu se nije nazirao kraj, odlučili podeliti nagradu.

 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!