Radio Bambi

Da li ste davež?!

Da li ste možda primetili da vas svi izbegavaju, ne žele da se druže s vama i izmišljaju sve moguće izgovore ne bi li što pre nestali iz vaše blizine? Razlog je to što ste pravi, istinski davež koji je uspešno izmaltretirao sve oko sebe. Kako ste to uspeli?

Evo nekoliko karakteristika daveža, pa ako se prepoznate, uradite nešto po tom pitanju, i to brzo. Za početak, stalno se žalite i nema te teme u koju vi ne možetr ubaciti neki od svojih jada…. Dosadno, nije li?

Monolozi su druga karakteristika daveža. Razgovor je prekomplikovan za njih, jer ne čuju svoj glas i svoje mišljenje, nego moraju da trpe i mogućnost da neko ima neko drugo mišljenje. Kad pritom radite još barem desetak stvari i ne poklanjate nikakvu pažnju sagovorniku, nije iznenađujuće što kad dignete glavu nema nikoga oko vas.

Ako se neko i pokuša javiti svojim mišljenjem, vi ga obavezno prekidate i nastavljate po svom, bez obzira o čemu se radilo.

Ako vam još uz to i komplimenti ne idu od ruke, nego svaki dan ukazujete na greške, može se zaključiti da ste totalni davež i da ljudi imaju pravo što beže od vas glavom bez obzira.

 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!