Radio Bambi

Istine koje se ne govore svekrvi

Zašto nas svekrva uvek gleda ispod oka? Psiholozi i etnolozi tvrde da je među ljudima ostalo dosta od perioda kada je mlada žena (snajka) imala veoma težak život i bila je bukvalno potčinjena svim ukućanima.

Njeno je bilo da ćuti i služi.

U nekim krajevima, snajka je morala osim kuvanja, spremanja, rada na imanju, svoju svekrvu da oslovljava sa Vi, a svekru i da pere noge.

Ona koja bi se pobunila, ne bi dobro prošla.

Ali vremena su se promenila.

Danas mladi većinom žive sami, nema velikih porodičnih zajednica koje su negovale upravo taj polurobovlasnički odnos.

Međutim, predrasude o svekrvama i taštama i danas žive. Negde su te predrasude opravdane, ali u većini slučajeva nisu.

Žene su slobodne da se ponašaju kako hoće, pa čak i prema svojim svekrvama.

Neretki su slučajevi gde su svekrva i snajka najbolje prijateljice. Međutim, bez obzira koliko dobre bile, ovo su neke stvari koje nikada (ni u poverenju) ne biste smele da ispričate svojoj “slatkoj mami”.

Vaš sin je neverovatno dobar u krevetu

Nikada ne spominjite reč seks i ne pokušavajte da aludirate na tu večnu tabu temu. Ona to ne želi da zna, jer njen sin to jednostavno ne radi.

Ne želim da ostanem kući i rađam decu dok vaš sin gradi karijeru

O ne, u njeno vreme toga nije bilo, ženi je mesto u kući sa decom, o karijeri nema govora dok god deca ne porastu. I naravno, ako se odlučite da budete majka sa karijerom budite spremne na kritiku. Ukoliko želite idiličan odnos sa dotičnom, u svakoj prilici uvažavajte njeno mišljenje!

Vaš ručak je toliko masan da su mi vene doživele blago začepljenje

Ni u ludilu da vam nije palo na pamet da kritikujete njena jela. Naprotiv, na vama je da pojedete najmanje dve porcije, tražite jednu za poneti i nakon doze hvaljenja diskretno je zamolite za recept.

Tražimo kućnu pomoćnicu, peglanje i čišćenje za mene je gubitak vremena

Zar je to moguće, da neka nepoznata osoba pegla košulje njenog sina, da posprema vaš krevet i pere vaš veš? Takve stvari treba da ostanu unutar četiri zida jer u svoje vreme ona je radila sve to i odgajala vašeg muža, njegovu sestru i njegova dva brata. Zato, ako i imate kućnu pomoćnicu ponudite joj ugovor o zavetu ćutanja.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!