Radio Bambi

Izgubila sam devetoro dece!

Brojna udruženja su podržala poznatu glumicu nakon što je otkrila tragične detalje iz svog života. Odluku Šeron Stoun (64) /Sharon Vonne Stone/ da otkrije da je pretrpela devet pobačaja pozdravila su brojna udruženja i opisale je kao veliku pomoć svim ženama. Američka glumica je istakla da su to i fizički i emocionalno strašno teške stvari, kao i to da se mnogim ženama koje izgube trudnoću nameće ‘osećanje krivice i neuspeha’.

Stounova je otkrila ove detalje odgovarajući na ‘Instagram post’ o intervjuu američke plesačice Pete Mergatrojd u kom je za magazin “Pipl” govorila o gubitku trudnoće.

-“Mi kao žene nemamo gde da diskutujemo o dubini takvog gubitka. Izgubila sam devetoro dece zbog pobačaja. Fizički i emocionalno to nisu lake situacije, ali smo naterane da taj bol nosimo same i potajno uz osećanje krivice i neuspeha. Umesto da osetimo saosećanje i empatiju koje nam u lečenju toga toliko trebaju”, – napisala je zvezda ‘Niskih strasti’.

Šeron pati od endometrioze zbog čega nije uspela da ima svoju biološku decu, ali ima tri sina koja je usvojila.

Dodala je i da je odnos preovlađujuće muške kulture prema zdravlju i dobrobiti žena neuk, a često i veoma neprijateljski i ugnjetavački.

Rut Bender Atik, direktorka američkog Udruženja žena koje su izgubile trudnoću, pozdravila je glumičin komentar i rekla da je potrebna velika hrabrost, posebno za žene u javnom životu, da pričaju o nečemu kao što je pobačaj.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!