Radio Bambi

Kako je počeo “rat” Cece i JK?!

Jedna sasvim bezazlena izjava Jelene Karleuše izazvala je sukob koji traje skoro dve decenije. Medijski rat Cece Ražnatović i Jelene Karleuše uvek je intrigirao javnost. Pevačice su oduvek punile novinske stupce, ali malo ko zna kako je i zbog čega njihov sukob počeo.

Jelena Karleuša na estradu je kročila 1995. godine kao maloletna 17-godišnja devojka pevajući tada popularne turbo folk pesmice. Ceca je već bila velika zvezda i te iste godine udala se za Željka Ražnatovića Arkana.

Mlada, ambiciozna i drčna Karleuša je vrlo brzo shvatila kako funkcioniše estrada, pa je nekoliko godina kasnije u jednom od intervjua smelo izjavila “Sve smo mi kurve!”

Ova rečenica je eksplodirala kao bomba, pa je reagovao i Arkan rekavši: “Karleuša mora da je bila pijana ili drogirana kad je to rekla.”

U jednoj od čuvenih emisija Milovana Ilića Minimaksa Jelena je javno komentarisala njegove reči uz konstataciju: “Ko o čemu, kurva o poštenju!”

Rat između Karleuše i Cece je buknuo i više niko ga nije mogao zaustaviti.

-“Kao devojka od 19 godina imala sam strašan sukob sa Arkanom koji me je javno napao. On je bio ubica i kriminalac, a ja sam mu se na vrlo kulturan, šmekerski i hrabar način oduprla. Podigla sam glas protiv njega kad to nisu mogli da urade ni najmoćniji ljudi u Srbiji. Ceca mi je bila uzor. Ali, kad su me ona i Arkan napali srušio mi se ceo svet”, – pričala je kasnije Karleuša u jednom intervjuu.

Podržali su je obožavaoci, jer je progovorila o onome o čemu je Srbija ćutala. Bilo je i onih koji su joj zamerali, jer se i sama zabavljala sa žestokim momkom Ćandom. Početkom 2000. godine ubijen je Arkan, a dve i po godine kasnije i Zoran Davidović Ćanda. Sudbina se ponovo poigrala sa dve pevačice i najveće estradne rivalke.

Crni dani za Cecu počeli su pet dana nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 17. marta 2003. godine kada je Ceca uhapšena u svojoj kući u kojoj je pronađeno skriveno oružje za koje će ona kasnije tvrditi da je ostalo od Arkana i da nije imala pojma da je tu. U trenutku hapšenja u njenoj kući je bio i Dragan Karleuša, Jelenin otac, tada visoki policijski službenik.

U udarnom Dnevniku RTS-a prikazana je slika Cece kako sedi u društvu pripadnika zemunskog klana koji su direktno optuženi za ubistvo premijera. Ceca je u Centralnom zatvoru provela više od dva meseca, ali je to nije slomilo. Vratila se jača nego pre, a sukob sa koleginicom se još više zaoštrio.

I dok je Karleuša koristila svaku priliku da ocrni Cecu, ona je uvek ćutala i nije reagovala.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!