Radio Bambi

Ko ima mačku, ima vernog prijatelja! (Video)

Ako se dvoumite da li da vašem mališanu ispunite želju i udomite macu, trebalo bi da znate da ona zaista može da mu učini život lepšim. Roditelji se često brinu kako će se pridruženi član porodice odraziti na zdravlje deteta, ali ako mačka ne spava sa njim u krevetu i vodite računa o higijeni prostora u kojem boravi, nema razloga za brigu.

Računajte samo na blagodeti života sa mačkom.

Mačka vam može biti veran prijatelj kao i pas. Evo šta su pokazala istraživanja, kako mace deluju na decu.

Istraživanja pokazuju da deca koja odrastaju sa mačkom imaju jači imunitet i manje šanse da razviju alergije, pa su daleko zdravija u detinjstvu.

Naučiće ih odgovornosti

Mališan koji voli svoju macu naučiće da brine o njoj, da je hrani, daje joj vodu i čisti nered koji ona napravi, a to je model koji će usaditi za sve druge relacije.

Imaće veće samopoštovanje

Ko ima mačku, ima vernog prijatelja, a sa tim dolazi i doživljaj nečije privrženosti. To je vrzino kolo u kojem se nalazi osećaj samopouzdanja i samopoštovanja.

Znaće da izražavaju emocije

Mačka uvek zna da pokaže da li je srećna, tužna, ljuta, gladna… Deca će to naučiti da prepoznaju i istovremeno da izraze svoja osećanja i raspoloženja.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!