Radio Bambi

Ko je novi vlasnik ‘Pink BH’, ‘Pink M’ i ‘Nove TV’?!

Dve televizije iz ‘Pink imperije’ su prodate ‘Amerikancima’ – ‘Pink BH’ i ‘Pink M’. Novi vlasnik je takođe jedna od medijskih imperija ‘United media’, članica američke ‘KKR’ grupe. U njihovom vlasništvu je i paket sportskih kanala ‘SportKlub’, regionalni info kanal ‘N1’ (zvanični partner ‘CNN-a’), kao i televizije ‘IDJ TV’, ‘Fight Channel’, ‘Cinemania’, ‘Ultra’, ‘Mini Ultra’, ‘Lov i ribolov’, ‘Orlando’ i ‘Bambino’.

Vlasnici su dela ‘Grand produkcije’ kao i kablovskih tv kanala ‘TOP’, ‘Grand’ i ‘Grand 2’.

Deo ove medijske mašinerije su i internet i kablovski operateri ‘Telemach’ (BiH, Crna Gora, Slovenija), ‘SBB’ i ‘EON’ u Srbiji, regionalna satelitska platforma ‘Total TV’, kao i najpoznatija IPTV platforma ‘NetTV plus’.

Pored kupovine pomenutih televizija, završeni su pregovori i o kupovini najgledanije komercijalne televizije u Hrvatskoj – ‘NoveTV’.

Za koliko je novaca Željko Mitrović ustupio vlasništvo nad televizijama ‘PinkBH’ i ‘Pink M’, samo se nagađa, a pominje se cifra od 80 miliona evra. Mitrović očito nema nameru napustiti tržišta BiH i Crne Gore. To pokazuje činjenica da su se počeli prikazivati novi kanali u ponudi kablovskih sistema – ‘Pink media BH’ i ‘Pink media M’.

Nepoznat je iznos novca koji je ‘keširan’ za ‘dva Pinka’, ali je zato zvanično potvrđeno za koliko je novaca kupljena ‘NovaTV’.

-“Vrednost transakcije je 230 miliona evra i ona bi trebalo da bude okončana do kraja godine. Ova transakcija još nije obavljena, te podleže odgovarajućim regulatornim odobrenjima, ali će ‘KKR i United Media’ usko sarađivati sa svim nadležnim telima kako bi sve prošlo u skladu s evropskim standardima i bilo završeno brzo i efikasno”, – navodi se u saopštenju kompanije.

Do kraja godine ova kompanija kupuje i popularnu slovenačku televiziju ‘POP TV’.

Željko Mitrović je odbio zvaničnu ponudu ‘KKR-a’ da proda celokupnu kompaniju uključujući i ‘Air Pink’ za iznos od 500 miliona evra.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!