Radio Bambi

Lažna dojava o bombi zbog stjuardese!

Muškarac inicijala Z.N. (65) priznao je da je pre dva dana uputio lažnu dojavu o podmetnutoj bombi, u avionu ‘Lufthanze’, koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor.

Njemu se na teret stavlja krivično delo ‘izazivanje panike i nereda’.

Z. N. je u sredu iz stana svog prijatelja i sa njegovog telefona uputio lažnu dojavu. Razlog je, verovali ili ne, taj što ga je stjuardesa odbila kada je pozvao na večeru. Dan pre nego je dojavio da je u avionu bomba, on je na Adi upoznao dve stjuardese ‘Lufthanze’ i pozvao ih na večeru. Posebno mu se svidela jedna od njih, crnkinja, ali one nisu prihvatile njegovu ponudu.

Pošto devojku koja mu se svidela nije našao ni u hotelima ni na aerodromu, sutradan, u sredu, pozvao je aerodrom i dojavio ‘lažnu bombu’ kako bi zadržao stjuardesu da ne ode. Posle anonimne dojave, pripadnici MUP-a su obavili kontradiverzioni pregled.

Zbog ove dojave, iz aviona nemačke kompanije ‘Lufthanza’ evakuisano je 130 putnika i pet članova posade. U međuvremenu su putnici vraćeni u avion koji je odleteo put željene destinacije sa zakašnjenjem.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!