Radio Bambi

Najduža jahta na svetu!

Najduža jahta na svetu, pod nazivom “Azam” dugačka je 180 metara i kako se pretpostavlja, napravljena je za kraljevsku porodicu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako prenosi švajcarski list 24 sata, ovaj novi gigant među plovilima preuzeo je vodstvo od jahte “Eklips” ruskog milijardera Romana Abramoviča, dugačke 163,5 metara, koja se tri godine zadržala na čelu liste “top 100 najvećih jahti sveta”, a koju svakog leta izrađuje ovaj specijalizovani časopis.

Jahta “Azam”, koju je konstruisala nemačka firma Lirsen jachts opremljena je, između ostalog, salonom od 550 kvadratnih metara u autentičnom stilu, prema rešenju jednog francuskog dizajnera. Najbrojniji vlasnici jahti i u 2013. su poreklom sa Bliskog Istoka (31 jahta), slede Rusi sa 19 i Amerikanci sa 17 jahti.

Na trećem mestu po veličini nalazi se jahta “Dubai” (162 metra), u vlasništvu jednog šeika, a na četvrtoj poziciji je jahta “Al Said” (155 metara), pod zastavom Omana.

 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!