Radio Bambi

Nema šetanja po Hvaru bez majica ili u kupaćem!

Kao što je to ranije i najavio, gradonačelnik Hvara Rikardo Novak objavio je ‘rat’ razularenim turistima i golotinji na ulicama svog grada. Na ulazu u Hvar turiste dočekuju table sa upozorenjem i ispisanim kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja. Ukoliko gradskim ulicama Hvara nameravate da šetate u kupaćem kostimu, kazna je do 600 evra, žene u gornjem delu kupaćeg kostima i muškarci goli do pojasa do 500 evra, a onaj ko tetura ulicom s bocom u ruci ili pijan leži na ulici do 700 evra.

Novak je nedavno prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje.

-“Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom uglu, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe”, – rekao je Novak u intervjuu za ‘Slobodnu Dalmaciju’. -“Sve ima svoje granice. Ugostitelji ne bi trebali primati gole turiste u svoje objekte i trebaju im prestati točiti alkohol ako vide da su previše popili”, – smatra gradonačelnik Hvara.

-“Mladi turisti su dobrodošli, ali moraju znati kako se ponašati ovde. Zarada po svaku cenu nije turizam kakav želimo ovde”, – rekao je Novak.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!