Radio Bambi

Nije uvek sve onako kako nam se čini!

Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je da kupi knjigu kako bi joj vreme brže prošlo. Uz knjigu, kupila je i paketić keksa. Sela je u VIP čekaonicu kako je niko ne bi uznemiravao.

Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine. Kada je ona počela uzimati keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je čitati knjigu.

-“Ma gledaj ti ovog bezobraznika, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila!”, – u sebi je pomislila devojka.

Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu.

-“Baš me zanima šta će sad da uradi?!”, – pomislila je devojka.

Čovek uze poslednji keks i podeli ga na dva dela.

-“Ovo je zaista previše”, – ljutito je rekla i šokirana uzela svoje stvari, knjigu, torbu i otišla u toalet. Kada se malo smirila i nakon što ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla neke druge neugodne događaje. U trenutku kada je otvorila torbu ugledala je paketić keksa, još uvek netaknut.

Postidela se kao nikada pre i tek tada shvatila da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sedeo pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji keks sa njom, totalno suprotno od nje, kojoj su bili povređeni ponos i osećaji.

Koliko puta u našem zivotu ćemo ili smo pojeli tuđi keks, a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali?

Pre nego što dođete do brzopletog zaključka i počnete o postupku neke osobe ili o nečem što se dešava oko vas misliti loše, sagledajte realno i pažljivo sve detalje. Vrlo često situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!