Radio Bambi

Nova domaća krimi serija na RTS-u! (Video)

U subotu i nedelju (12. i 13. septembra) javni servis Srbije (RTS) emituje premijerno prve dve od deset epizoda intrigantne, uzbudljive i žestoke krimi serije “Močvara”. Ova serija plod je višegodišnje saradnje proverenog tandema stvaralaca, scenaristkinje Milene Marković i reditelja Olega Novkovića.

Radnja serjie odvija se u Beogradu dvadeset prvog veka, u kojem se dešava nekoliko misterioznih ubistava atraktivnih žena različitog socijalnog statusa. Policijski inspektor Nikola, koji je zašao u rane četrdesete godine života, radi sa svojim timom na rasvetljavanju tih zločina. Istraga napreduje sporo, jer je žrtve međusobno veoma teško povezati. U paralelnom toku radnje odvijaju se i privatni životi glavnih junaka serije, dajući nam sliku o nekoliko generacija zarobljenih u vremenu tranzicije. Suočeni sa vlastitim problemima i nadanjima, duboko ukorenjenim u vremenima kroz koja je Srbija prolazila, u stalnom ćorsokaku pred novim ubistvima koja se gomilaju, Nikola i njegov tim pokušavaju da prevaziđu sve lične nesuglasice i razočarenja i reše ubistva zbog kojih je policija pod konstantnom kritikom javnosti i medija.

“Močvara” nam otvara jedan sasvim novi, nesvakidašnji pristup u izradi ovog igranog žanra. Harizmatične ličnosti, ogoljeni dijalog, radnja vođena u nekoliko paralelnih tokova bez jeftinih pravolinijskih rešenja, samo su neki od njenih najznačajnijih kvaliteta.Sa druge strane, ova serija preuzima samo model predstavljanja jedne kriminogene stvarnosti ističući autentične karakteristike sredine u kojoj se radnja dešava.

Sivilo Novog Beograda, izgrađenog na močvarnom tlu, nosi sa sobom jednu specifičnu atmosferu otuđenosti, beskompromisne borbe za opstanak na tom i takvom prostoru i problematičnu istoriju nekoliko generacija koje su odrastale i formirale se od devedesetih godina prošlog veka pa na ovamo. Zato su i ubistva koja se u seriji dešavaju ritualna, bizarna, okrutna, nešto sa čim se iskusni beogradski inspektori nisu do tada sretali. Ovo je priča o grehu i žudnji, o ljubavi i mržnji, ovo je priča o prijateljstvu koje počiva na zločinu i tajnama.

Izvanrednu glumačku ekipu predvodi jedan od sigurno najboljih glumaca sa ovih prostora, harizmatični Goran Bogdan. Njegova interpretacija glavnog lika serije nosi u sebi višeslojnu kreaciju jednog, još uvek mladolikog, a opet izuzetno iskusnog glumca, tačnog u svojim postupcima i iskazivanju emocija.

Rame uz rame sa njim pojavljuje se još dvoje mladih novih lica, Jana Bjelica i Stefan Trifunović, koji svoje likove grade sa jednakom istinitošću i punim uverenjem u ono što igraju. U seriji je prisutna i čitava plejada izuzetnih domaćih glumaca različitih generacija, poput Borisa Isakovića, Nade Šargin, Bojana Žirovica, Dubravke Kovjanić, Marte Bjelice, Mione Marković, Svetlane Bojković. Njihovi likovi postavljeni su rediteljski tačno i verodostojno sklapaju punu sliku mozaika ove priče.

“Močvara” se emituje od 12. septembra, vikendom u 20:00h na Prvom programu RTS-a.

Pogledajte najavu u video prilogu ispod teksta.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!