Radio Bambi

Novi Opel Grandland X! (Video)

Jedan od trenutno najpopularnijih članova ‘Opel’ porodice je ‘Grandland X’, mnogi ga zovu i ‘savršeni automobil’. Predstavljen je zvanično u septembru prošle godine, a od tada do danas postao je jedan od najtraženijih ‘Opelovih’ modela. Savršen iz svakog ugla, ovaj intrigantni SUV privlači pogled svojim oštrim linijama, robusnim stavom, sportskim karakterom i panoramskim krovom.

Tri modela su vam na raspolaganju – ‘Selection’, ‘Enjoy’ i ‘Innovation’.

Birajte između dizelskog motora od 1,6 l, 120 KS/300 Nm, plinskog motora od 1,2 l, direktno ubrizgavanje ‘Turbo’, 130 KS/230 Nm. Sva vozila konstruisana su od laganih materijala za optimalni pogon. Opel Grandland X, prosečna potrošnja goriva: 5,5 – 4,3 l/100 km; prosečne emisije CO2: 127 – 111 g/km.

Pametna LED prednja svetla omogućavaju 30 % bolju vidljivost od halogenih. Veća vidljivost noću bitno će poboljšati vašu sigurnost. Pomoć za duga svetla utemeljena na kamerama automatski isključuje duga svetla u slučaju nadolazećih vozila. Omogućuje vam najbolju vidljivost daleko napred bez zaslepljivanja. Bez obzira na uslove, sistem automatski podešava prednja svetla za maksimalnu vidljivost – svetla za otvoreni put, svetla za autoput, gradska svetla, svetla za skretanje, svetla za loše vremenske uslove, te dinamička svetla u zavojima.

Ergonomska sedišta s certifikatom ‘Akcije za zdrava leđa’, pružaju vrhunsku udobnost na dugim putovanjima – 16 smerova podešavanja, luksuzna kožna, grejna i ventilirana sedišta.

Evropski kontinent na dohvat je prstiju uz integrisanu 3D kartu. Dinamična 3D navigacija ‘TMC uslugom’, integrisana kartografska baza podataka za Evropu.

Ovo je samo deo opreme koju ima ovaj automobil. I na kraju cena, u Evropi se kreće od 17.000 do 23.000 evra, zavisno od modela i dodatne opreme koju želite, a u Republici Srpskoj cena mu je u auto salonima od 36.000 do 42.000 KM.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!