Radio Bambi

Od danas počinje kraj za ‘Windows 7’!

Kompanija ‘Microsoft’ od danas više neće nuditi zvaničnu podršku za ‘Windows 7’ operativni sistem. Međutim, ostaje pitanje šta će biti sa ‘Google Chrome’ pretraživačem. ‘Google’ je istakao da planira da nudi podršku za ‘Chrome’ na ‘Windowsu 7’ bar godinu i po dana nakon što ‘Microsoft’ prestane da pruža podršku. To znači da će ‘Chrome’ i dalje da dobija ažuriranja, i to bar do 15. jula 2021. godine.

Važnost ažuriranja za ‘Chrome’ je u tome što će omogućiti web pretraživačima da rade na ‘Windows 7’ i ‘Windows 10’ sistemima bez problema. S obzirom na to da će ‘Chrome’ u potpunosti biti podržan za ‘Windows 7’, to znači i da će i ‘Edge’ takođe biti podržan, bar još tih godinu i po dana.

‘Microsoft’ okončava igru mačke i miša sa hakerima koji žele da iskoriste softverske bagove u operativnom sistemu ‘Windows 7’. Ukoliko hakeri pronađu manu u ‘Windows-u 7’, ‘Microsoft’ je neće popraviti.

Britanske vlasti su upozorile korisnike ‘Windows 7’ da od danas ne šalju mejlove i ne koriste usluge e-bankinga. Upozorenje je izdao Nacionalni centar za sajber bezbednost.

Kompjuteri na kojima je instaliran ‘Windows 7’ će nastaviti da funkcionišu i posle utorka, ali biće sve manje i manje zaštićeni. Iako je moguće instalirati novi ‘Windows 10’ na starom računaru, nije preporučljivo, navode iz ‘Microsoft-a’. Dodaju da korisnici ‘Windows-a 7’ neće morati da menjaju operativni sistem ukoliko koriste računar oflajn.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!