Radio Bambi

Od danas u prodaji ‘Huawei P30’ i ‘P30 Pro’!

‘Huawei’ je zvanično predstavio nove uređaje – ‘P30’ i ‘P30 Pro’, poboljšane iteracije prošlogodišnjih uspešnih modela ‘P20’ i ‘P20 Pro’. Iako se u oba slučaja po brojnim funkcijama radi o već standardnoj nadogradnji među generacijama uređaja, tu je i jedno vrlo ugodno iznenađenje – skuplji ‘P30 Pro’ dolazi bez slušalice – koju zamenjuje vibrirajućim ekranom. Proizvođač tvrdi da diskrecija razgovora pomoću ovoga dostiže novu razinu upravo zato jer više ne slušate glasove, već vibraciju – čim bolje prislonite uvo uređaju, to će zvuk biti bolji.

‘P30 Pro’ takođe ima puno bolji sistem kamera – čak četiri pozadinske. One koriste ‘SuperSpectrum’ senzor za koji ‘Huawei’ tvrdi da ima puno bolju mogućnost upijanja svetla od tipičnog senzora kakvog srećemo kod mobilnih uređaja. Sistem kamera za ‘P30’ i ‘P30 Pro’ napravljeni su u saradnji sa ‘Leicom’.

Kako bi podržao sve funkcije, ‘Huawei P30 Pro’ dolazi sa baterijom kapaciteta 4.200 mAH, dok nešto manji ‘P30’ ima onu od 3.650 mAH.

Što se ekrana tiče, ‘P30 Pro’ ima 6.47-inčni OLED, dok manji ‘P30’ ima 6.1-inčni OLED prikaz. Prednja kamera je u oba slučaja smeštena u izrezu na samom vrhu uređaja.

Oba telefona, naravno, dolaze sa senzorom za otisak prsta smeštenom ispod samog ekrana.

Početna cena ‘P30’ je 799 evra, dok će se za skuplji ‘P30 Pro’ morati izdvojiti od 999 do 1.249 evra. Oba uređaja su u Evropi u prodaji od danas.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!