Radio Bambi

Odlazak starog vuka! (Video)

Proslavljeni pevač narodne muzike Borislav Bora Drljača preminuo je juče u 80. godini života. Rođen je 29. avgusta 1941. godine u Donjoj Suvaji kod Krupe. Rani gubitak majke i siromaštvo odredili su njegov životni put usmerivši ga ka muzici.

Bora je osnovnu školu završio u Suvaji nakon čega je otišao kod strica u Bačku Topolu. Tamo je završio srednju poljoprivrednu školu. Nakon završetka srednje škole služio je vojni rok i počeo sa pevanjem. Studirao je agronomiju, koju je apsolvirao, ali nije diplomirao. Prijavio se na audiciju za Radio Beograd koju je položio i ubrzo je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je više od 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Iz prvog braka, sa pokojnom suprugom Vericom, ima dva sina – Vladimira, koji je magistrirao menandžment u Parizu, i Branislava, koji je diplomirao slikarstvo u Beogradu. Bora je teško podneo supruginu smrt jer je u pitanju bilo samoubistvo. Verica je uzela previše sedativa i ostavila je oproštajno pismo u kome nikoga nije krivila za to što je uradila.

Živeo je kasnije sa emotivnom partnerkom Radomirkom Sladić, sve do njene smrti u decembru 2018. godine. Upoznali su se na njegovom koncertu 2007. godine i od tada su bili zajedno.

Drljača je u narodu uživao veliki ugled i kod onih koji ne slušaju njegovu muziku i važio je za veoma cenjenog umetnika i čoveka.

Ostaće upamćen po brojnim hitovima, između ostalih i ovim: “Otišla je Danijela”, “Za ljubav tvoju”, “Oči zelene”, “Plači, mala, plači”, “Oj oraje oraje”, “Stari vuk”, “Prijo moja, kako ćemo”, “Oj Krajino”, “Nema raja bez rodoga kraja”, “Sa Manjače krenuli su vuci”…

U nastavku pgledajte jedno od Borinih poslednjih gostovanja na televiziji.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!