Radio Bambi

Oni su u finalu takmičenja “Zvezde Granda”! (Video)

Odlučeno je koji će kandidati nastupiti u finalu najpopularnijeg regionalnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Polufinalno veće otvorile su dve takmičarke iz Šapca, dve pevačice koje pevaju ‘prave’ narodnjake, Tamara Selimović i Zorana Mićanović.

Nakon otpevanih pesama, Tamara je dobila 5 glasova, što je odvelo u baraž, dok je Zorana sa samo dva glasa, na korak od finala, ispala iz takmičenja. Njenom mentoru Aleksandru Miliću Miliju je ovakva odluka kolega veoma teško pala. -“Ovo je sramotna odluka. Zorana je toliko tražena za ovo leto, a od ove generacije, ona je već naš najprodavaniji proizvod, to da se zna”, – rekao je Mili. Saša Popović je rekao da smatra da je Zorana ipak trebala ići u baraž, ali da je žiri rekao svoje.

U drugom duelu nastupili su Mite Stoilkov iz Skoplja (SMKD) i Sadik Hasanović iz Srebrenika (FBiH). Očekivano, nakon ovog polufinalnog predstavljanja, ova dva momka dobila su po šest glasova, a nakon preglasavanja po tri glasa. Prema pravilima, u tom slučaju Saša Popović odlučuje na sledeći način, može da pusti jednog u finale, drugog u baraž, ili da pošalje oba kandidata u baraž. Posle komentara žirija, prvi čovek ‘Granda’ odlučio je da u finale direktno pošalje Makedonca, dok je Hasanovića poslao u baraž. -“Razlog za ovakvu odluku je samo taj što je program kandidata iz Severne Makedonije večeras bio mnogo teži, nego kod Sadika”, – rekao je Popović. Inače, prema korisnicima društvenih mreža koji prate “Zvezde Granda”, Sadik Hasanović je jedan od 5 favorita za pobednika ove sezone.

Usledio je treći duel u kome su se predstavile devojke iz Kruševca i Beograda, Valentina Kuzmanović i Ivana Dimkovski. Ponovo je rezultat bio nerešen, ali je u preglasavanju žiri bio jednoglasan da direktno u finale pošalje Valentinu, dok su Ivanu poslali u baraž.

Bojan Pavlović iz Kragujevca i Muharem Hadrović iz Olova (FBiH) nastupili su u četvrtom duelu polufinalne večeri. Prvi kandidat je narodnjak, a drugi zabavnjak, oba u svom žanru su briljirali i rezultat je bio nerešen. Oba kandidata su dobila po šest glasova. Usledilo je preglasavanje i žiri je lopticu ponovo prebacio na Popovića. Posle preglasavanja dobili su po tri glasa. -“Ovo je ludilo, pa ova dva kandidata su takvi da greške nisu pravili nikada od početka”, – rekla je Marija Šerifović. Usledili su komentari i ostalih članova žirija, a nakon toga Saša Popović je doneo odluku da u finale direktno pošalje kandidata iz Olova, a kandidata iz Kragujevca u baraž.

Peti polufinalni par je izašao na scenu. Muško-ženski duel u kome su svoje umeće još jednom pokazali Marija Gruevska iz Bitolja (SMKD) i Mustafa Mehić iz Gradačca (FBiH). Još dva sjajna vokala i dva različita žanra. Ponovo je rezultat bio nerešen – 6:6. U preglasavanju je žiri jednoglasno poslao u finale kandidatkinju iz Makedonije, dok je Mehića poslao u baraž. Glavni razlog za ovu odluku je bio scenski nastup Gruevske.

Novi muško-ženski ‘okršaj’. Šesti polufinalni duel u kome su koplja ukrstili Aleksandar Ljubičić iz Brčko Distrikta BiH i Belma Huseinefendić iz Tuzle (FBiH). Nakon ovog duela rezultat je bio 6:6, a posle preglasavanja 5:1 u korist kandidatkinje iz Tuzle. Belma je dakle direktno prošla u finale, a Aleksandra je žiri poslao u baraž.

Drugi deo polufinalne večeri otvorili su Ivana Bogićević iz Ugrinovaca i Selim Selimović iz Niša. Nakon ovog duela žiri je prilično oklevao pre nego su udarili po tasterima, ali su ipak odlučili da daju po šest glasova. U preglasavanju su prednost dali Selimoviću, pa je rezultat bio 5:1. Direktno u finale poslali su Selima Selimovića, a Ivanu Bogićević u baraž.

U osmom polufinalnom duelu videli smo Aleksandra i Dimitrija Kazića, popularnu braću Kazić iz Kovina i Krstinju Todorović iz Podgorice (MNE). Ovaj nastup je bio pravi šou i za žiri i za publiku u studiju i naravno za gledaoce kraj malih ekrana. Žiri im je dao po šest glasova i u prvom glasanju i nakon preglasavanja, pa je Saša Popović odlučio to overiti i poslao je u finale i braću Kazić i Krstinju.

Usledio je deveti duel u kome su nastupili Nemanja Petrović iz Podgorice (MNE) i Martin Ajdarević iz Leskovca. I oni su dobili po šest glasova, a u preglasavanju je bilo 4:2 u korist Ajdarevića. On je dakle direktno otišao u finale, a Nemanju je žiri poslao u baraž.

U desetom polufinalnom duelu snage su odmerili Mahir Mulalić iz Gračanice (FBiH) i Isak Šabanović iz Bijelog Polja (MNE). Oba ova kandidata važili su za favorite ove sezone, ali nakon polufinalnog nastupa niko od njih nije otišao direktno u finale. Dobili su po pet glasova, tačnije samo Jelena Karleuša nije dala glasove. “-Definitivno niste dali sve od sebe večeras, niste bili za šest, pogotovo Isak”, – rekla je JK. -“Nemojte da tonete, glave gore, vi ste za finale”, – rekla je Marija Šerifović. Isak i Mahir, zahvaljujući JK, morali su u baraž.

U pretposlednjem polufinalnom duelu videli smo nastupe Zorje Pajić iz Beograda i Strahinje Živanovića iz Brusa. Još jedan muško-ženski duel i još jednom dva potpuno različita muzička žanra. Nije bilo direktnog prolaza, rezultat je nakon glasanja bio 5:3 u korist kandidata iz Brusa, što ga je odvelo u baraž. Saša Popović je u baraž pustio i Zorju.

Na samom kraju polufinalne večeri videli smo duel Nemanje Đurđevića iz Kruševca i Filipa Jovanovića iz Vranja. Oni su dobili najlošije ocene u polufinalu, rezultat je bio 4:3 u korist Đorđevića, pa su oba ova kandidata završili u baražu.

Popović je saopštio da iz baraža u finale prolazi još pet kandidata koji će se pridružiti onima koji su se plasirali direktno.

Direktan plasman u finale obezbedili su Mite Stoilkov iz Skoplja (SMKD), Valentina Kuzmanović iz Kruševca (SRB), Muharem Hadrović iz Olova (FBiH), Marija Gruevska iz Bitolja (SMKD), Belma Huseinefendić iz Tuzle (FBiH), Selim Selimović iz Niša (SRB), Aleksandar i Dimitrije Kazić, popularna braća Kazić iz Kovina (SRB), Krstinja Todorović iz Podgorice (MNE) i Martin Ajdarević iz Leskovca (SRB). 

Nakon još jednog predstavljanja u baražu, Saša Popović je promenio pravila igre i odlučio da će se u finalu naći dva kandidata više, nego što je bilo planirano.

Popović je odlučio da u finale iz baraža pošalje Isaka Šabanovića iz Bijelog Polja (MNE), Sadika Hasanovića iz Srebrenika (FBiH), Zorju Pajić iz Beograda (SRB), Ivanu Bogićević iz Ugrinovaca (SRB), Mahira Mulalića iz Gračanice (FBiH), Nemanju Petrovića iz Podgorice (MNE) i Bojana Pavlovića iz Kragujevca (SRB).

Finale ove sezone “Zvezda Granda” je u subotu uveče, a pobednika će izabrati gledaoci tako što će za svog favorita glasati SMS porukama.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!