Radio Bambi

Ovo je nova HONDA!

Prvo podsećanje da je Volkswagen ovogodišnji sajam automobla u Ženevi iskoristio da javnosti predstavi serijsku verziju Golfa GTI (u verzijama sa 220KS i 230KS), dok je Honda tada saopštila da će njihov novi Civic Type R biti snažniji od Golfa GTI i da će raspolagati sa najmanje 265 konja. To je bilo tada, a u međuvremenu su se pojavile informacije da će novi Civic Type R u stvari imati svih 300KS (verovatno se radi o 2,0 litarskom turbo četvorocilindričnom benzincu). Zanimljiva je i najava iz Honde da im je cilj da novi Civic Type R bude najbrži automobil sa prednjim pogonom na Nirburgringu (što znači da mora da bude brži od Renaultovog Megana RS Trophy sa vremenom 8:07.90 minuta), kao i to da bi njegova težina trebalo da iznosi manje od 1200 kg.

Pored agresivnijeg eksterijera, novi Civic Type-R će karakterisati i sportska unutrašnjost, modifikovano ogibljenje, poboljšano upravljanje, jači kočioni sistem i sportski izduvni sistem. Novi Civic Type R će se nuditi samo u verziji sa 5 vrata, a premijera koncepta se očekuje na Salonu automobila u Ženevi, u martu 2014. godine.

Definitivni, serijski model bi promociju mogao da ima krajem 2014., dok bi prodaja trebalo da startuje početokm 2015. godine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!