Radio Bambi

Preminula Tina Tarner

Planetarno poznata muzička zvezda Tina Tarner preminula je u 84. godini, u Švajcarskoj, posle duže bolesti. Zvanično je medijima ovu informaciju potvrdio njen PR tim.

-“Kraljica rokenrola, umrla je danas nakon duge bolesti u svom domu u Kisnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj. Svet je izgubio muzičku legendu i uzor”, – navodi se u izjavi predstavnika preminule pevačice.

Poslednjih godina borila se s posledicama raka creva, koji joj je dijagnostikovan 2016. godine, dok joj je 2017. godine transplantiran bubreg.

Tarnerova je stekla slavu i postala je jedan od najvećih izvođača na svetu kao solo-umetnik i jedna od ključnih pop-ikona 1980-ih godina.

Potvrdila je i pojačala ulogu crnkinja u rokenrolu, definišući eru muzike u kojoj je stvarala do te mere da je Mik Džeger priznao da mu je bila inspiracija.

Posle dve decenije rada sa svojim mužem, za kojeg se ispostavilo da ima nasilan karakter, Ajkom Tarnerom, krenula je kroz karijeru sama i – posle nekoliko neuspešnih početaka – postala je jedna od ključnih pop-ikona 1980-ih sa albumom Private dancer.

Njen život je zabeležen u tri memoara, biografskom filmu, džuboks mjuziklu, a 2021. godine u dokumentarnom filmu Tina.

Tina Tarner je rođena kao Ana Mej Bulok 26. novembra 1939. godine i odrasla je u Natbušu u Tenesiju, gde je, kako je govorila, kao dete brala pamuk sa svojom porodicom.

Karijeru je počela sa 19 godina kao pevačica i prateći vokal u “Kings of Rhythm”

Tina je bila svojevrsna muzička sila, koja je oborila sve rekorde kada se radi o vremenu boravka na vrhovima top listi i osvojila je brojne nagrade među kojima i Gremi.

Neki od njenih najvećih hitova su “Simply the best”, “Proud Marry”, “I don't Wanna Loose you”, “1984”, “What's Love Got to Do with it”, “I Can't Stand the Rain”, “Help”, “River deep – Mountain High” , “We Don't Need Another Hero”…

Tina Tarner je jedna od najpopularnijih pevačica na svetu sa više od 180 miliona primeraka prodatih albuma širom sveta.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!