Radio Bambi

Preminuo Nihad iz filma ‘Ovo malo duše’!

Glumac Davor Janjić preminuo je u 54. godini života. Publika širom regije najviše ga pamti po ulozi mladog Nihada u filmu “Ovo malo duše”. Janjić je preminuo sinoć na VMA Beogradu, gde je bio na lečenju.

Rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine. Najpoznatiji je po ulogama u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističe uloga Nikada Halilovića u ostvarenju Ademira Kenovića “Ovo malo duše”.

Mnoge replike iz tog filma aktuelne su i danas, a jedna od njih je i ona koju je Nihad izgovorio svojoj neostvarenoj ljubavi Senadi: “Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže”.

Igrao je i u filmovima “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Sarajevu…

Studirao je filmsku glumu na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljeja 212 u Beogradu. Od 1997. godine Janjić je radio i živeo u Sloveniji.

Njegov prijatelj Ahmed Burić, rekao je federalnim medijima da je Davor već nekoliko dana imao ozbiljne zdravstvene probleme sa disanjem.

-“Ne zna se je li to bila neka embolija, je li se u međuvremenu zarazio koronavirsom. Jednostavno, nije mogao disati”, – rekao je Burić.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!