Radio Bambi

Preminuo Oliver Dragojević!

Legendarni pevač Oliver Dragojević premino je jutros u pet sati u splitskoj bolnici u 71. godini života, godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer. Dragojević je legenda hrvatske muzičke scene, a preminuo je godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer pluća.

Iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39).

Uskoro se očekuje službeno saopštenje o Oliverovoj smrti.

On je saznao da ima karcinom pluća nakon što mu je u avgustu 2017. godine pozlilo na proslavi njegovog prijatelja, muzičara Remija Kazinotija. Uprkos dijagnozi i hemoterapijama, Oliver je do poslednjeg dana pronalazio vreme za porodicu, prijatelje i muziku. Umor ga nije mogao zaustaviti ni da priprema jedne od svojih posednjih koncerata krajem prošle godine.

Sa svojim pratećim bendom Dupini redovno je bio u kontaktu.

Obožavaoci su ga uživo na sceni poslednji put gledali prošle godine u splitskom HNK na koncertu ‘Veruj u ljubav’ kojeg je organizovala Županijska liga protiv raka.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!