Radio Bambi

Sahranjen Bora Drljača! (Video)

Proslavljeni pevač narodne muzike Bora Drljača sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, gde su se okupili njegova rodbina, prijatelji i kolege koji su ga ispratili na večni počinak. Njegovog velikog prijatelja i kolegu Eru Ojdanića vest o Borinoj smrti posebno je potresla.

On je sve vreme plakao ispred kapele i ponavljao da nikada neće zaboraviti svog prijatelja sa kojim se poznavao više od 50 godina.

Sahrani su prisustvovali i Baja Mali Knindža, Miloš Bojanić, Ćana, Vera Matović, Nada Topčagić i mnoge druge Borine kolege.

Bora je osnovnu školu završio u Suvaji nakon čega je otišao kod strica u Bačku Topolu. Tamo je završio srednju poljoprivrednu školu. Nakon završetka srednje škole služio je vojni rok i počeo sa pevanjem. Studirao je agronomiju, koju je apsolvirao, ali nije diplomirao. Prijavio se na audiciju za Radio Beograd koju je položio i ubrzo je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je više od 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Iz prvog braka, sa pokojnom suprugom Vericom, ima dva sina – Vladimira, koji je magistrirao menandžment u Parizu, i Branislava, koji je diplomirao slikarstvo u Beogradu. Bora je teško podneo supruginu smrt 2006. godine, jer je u pitanju bilo samoubistvo. Verica je uzela previše sedativa i ostavila je oproštajno pismo u kome nikoga nije krivila za to što je uradila.

Živeo je kasnije sa emotivnom partnerkom Radomirkom Sladić, sve do njene smrti u decembru 2018. godine. Upoznali su se na njegovom koncertu 2007. godine i od tada su bili zajedno.

Drljača je u narodu uživao veliki ugled i kod onih koji ne slušaju njegovu muziku i važio je za veoma cenjenog umetnika i čoveka. Preminuo je 11. oktobra u Beogradu, u 80. godini života, nakon borbe sa opakom bolešću. Prema poslednjoj želji Bore Drljače, on je sahranjen u porodičnoj grobnici, pored prve supruge Verice.

U prvom video prilogu ispod teksta pogledajte izjavu Borinog sina Vladimira, u drugom izjave Borinih kolega, a u trećem kojom pesmom je Bora ispraćen na večni počinak.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!