Radio Bambi

Šokirana sam, vidimo se na Sudu!

Imala je svega 14 godina, kada je prvi put kročila na glamuroznu scenu ‘Granda’. 2014. godine svojim interpretacijama, Ajša Kapetanović je oduševila i publiku i žiri. Od ‘malog šećerka’ kako su je tada Grandovci zvali, izrasala je u atraktivnu mladu devojku. Danas Ajša ima 19 godina, sa porodicom se iz Sarajeva odselila u Nemačku.

Nastupa uglavnom na privatnim zabavama u dijaspori. Ovih dana Ajša je obećala novi singl, ali doživela je, kako tvrdi, velike neprijatnosti.

-“Kako sam i najavila, u planu je bila nova pesma, koju mi je ponudio dobro poznati Geronimo. Čovek je na poverenje dobio 1.500 evra kao avans. Do poslednjeg trenutka sam čekala na finalnu verziju i scenario za spot, što je bilo teško, jer sam sama organizovala statiste, mesto snimanja, šminkere, frizere, odeću itd. Kada sam čula finalnu verziju pesme ostala sam šokirana kao i moja porodica, zbog vulgarnosti, psovki i neslanih šala koje su se odednom pojavile u pesmi. Geronimu sam rekla da ja na takvo nešto nisam pristala, niti ću. Prvo nije hteo da izbaci te delove iz pesme, jer ih izvodi glumac kojeg je on doveo, ali na kraju je prepustio meni da izbacim te delove sama iako sam ga zvala u studio čim sam došla u Sarajevo, da to uradimo zajedno. Na dan snimanja spota sam ga nazvala da vidim da li je glumac obavešten da je u 19:00h snimanje, da bi mi on rekao da glumac neće ni doći i da je poslao zamenu. Da ga nisam nazvala to bih saznala na setu. Možda bih i to prećutala da on nije na početku pesmu predstavio kao projekat u kojeg treba ubaciti nekog od poznatih glumaca, da bi pesma dobila neku priču. Odustala sam od saradnje zbog načina rada. Reakcija koju sam dobila me zaprepastila. Rekla sam čoveku da odbije svoje troškove od avansa i da ostatak vrati, da bi se on na sav glas izvikao na mene i spustio mi slušalicu. Moj otac ga ja potom kontaktirao, Geronimo mu je rekao vratiti sav novac u roku od 3 meseca, a mi smo rekli da nam ne treba sav novac, da odbije troškove i sto pre vrati ostatak, jer ja moram ulagati u novi projekat. Obećao je da će se javiti za 2-3 dana, a zatim smo od njega dobili informaciju da smo mi njemu dužni 350 evra i da ovu priču ne smemo izneti u javnost, jer će nas skupo koštati. Ovu priču delim isključivo zbog drugih mladih izvožača i poručujem im da se bore za svoja prava”, – napisala je mlada pevačica na svom zvaničnom ‘Fejsbuku’.

Zatim je odliučila da pravdu potraži i na Sudu.

-“Ako pristanete na kupovinu proizvoda, date avans i dobijete potpuno drugi proizvod, podrazumeva se da želite novac nazad. Gospodin, ako ga mogu tako nazvati, rekao je vratiti sav novac u roku 3 meseca – ‘dok se snađe’, a dva dana nakon, verovatno na savet nekog lukavijeg od njega, rekao je da mi njemu dugujemo. Vidimo se na Sudu”, – poručila je Ajša.

Pravdu na Sudu će tražiti i Geronimo.

-“Ne želim više sa njom da vodim nikakvu komunikaciju, jer sam joj maksimalno izašao u susret na molbu našeg zajedničkog prijatelja, koji je mene zamolio da joj izađem u susret i da joj napravim neku dobru cenu, jer dete tek počinje i sl. Uradio sam sve što je htela, završio pesmu, a kada sam je završio, ona je izašla iz projekta, zbog glumca u spotu. Znači, to je totalna glupost. Da je bilo šta konstruktivno i nešto što je normalno bilo, vratio bih joj novac. Ja joj ne mogu vratiti pare jer sam ih potrošio na ljude koje sam platio. Oni su meni dali samo avans da platim ljude. Marin Meštrović me nazvao i rekao mi da je ona otišla srećna iz studija, nakon miksanja pesme. Oni sad barataju sa pet demo snimaka koje smo mi radili u hodu i vade se na nekakve prostakluke, to su demo snimci. Poslao sam im da izaberu šta im se sviđa od toga. Bave se manipulacijom i izigravaju žrtvu. Neka izigravaju žrtvu, ja nikoga do sada nisam tužio, ali ću njih tužiti”, – kaže Geronimo.

-“U igri je bio glumac koji je u spotu trebao da glumi taksistu. Nikakve prostakluke, niti jednu ružnu reč nije rekao. To su samo njihova podmetanja i izmišljanja. Imam sve dokaze i 10 svedoka. Žao mi je njenog oca koji će to sad morati platiti, a ja njih moram tužiti jer su me nagazili. Žao mi je što je to tako, ali šta ja mogu. Da su to rekli na početku, nikakav problem, dok nisam platio ljude. Ja radim sa 100 pevača, šta me briga za jednom Ajšom. Ne mogu sad tim ljudima koji su radili na pesmi reći da mi vrate pare kad su završili pesmu. Nudio sam im posle da uzmu pesmu, da ne rade spot, kad je već glumac sporan, ali ni to nisu hteli”, – rekao je Geronimo.

Pojedini pratioci na društvenim mrežama, Ajšu su krtikovali zbog saradnje sa Geronimom i poručili su joj da novu pesmu treba snimati tamo gde je počela karijeru, u Grandu.

Da li će ih poslušati, pokazaće vreme.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!