Radio Bambi

Sokolačka zelena jaja!

Koka Anči, vršnjakinja trogodišnje Ane Milkanović iz Milijena kod Čajniča, svakodnevno u gnezdu ostavi Ani po zeleno jaje. -“Žena sa Sokoca je meni prodala 15 pilića, a i mojim komšijama, takođe… Ovde u komšiluku imamo više od 50 koka sa Sokoca, a samo ova moja nosi zelena jaja koja Ana ljubomorno čuva i krije. Između Ane i koke crveno-braon boje je stvorena posebna ljubav, pa su komšije našoj koki dali ime Anči”, – kaže za „Novosti” Anina mama Danijela.

Kad crna koka nosi belo jaje, zašto da crvena ne nosi zelena.

-“Za Čajniče je to senzacija i za mene lično. Zbog Anči sam se posvađala sa komšijom, misleći da mi je podvalio ofarbano jaje, jer se tih dana raspitivao da li su moje sokočanke počele nositi jaja, jer njegove jesu. No brzo smo se pomirili, a poklanjala sam mu kasnije i zelena jaja, koja je on poturao pod kvočku, ali izleženi pilići nisu proneli zelena, već bela jaja.

Mnogima sam u Čajniču poklanjala zelena jaja, a kako je Ana odrasla, ona isključivo jede zeleno jaje”, – kaže Danijela.

Ovo neobično jaje, neki ljudi povezuju sa uticajem NATO bombardovanja obližnjeg mosta, a to je bilo mnogo godina pre nego što je pile sa Sokoca došlo u porodicu Milanović. A onda se postavlja pitanje, zašto i još neka koka ne liči na Anči.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!