Radio Bambi

Šopingholičari spremni za Black Friday

Šopingholičari širom sveta sa velikim uzbuđenjem dočekuju vikend. Sutra je njihov praznik, čuveni Crni petak (Black Friday). To je dan kada svi najveći trgovački centri širom sveta, a posebno u Americi, nude ogromne popuste.

Pored popusta na najtraženiju robu (poput elektronskih uređaja, kućnih aparata, bele i druge tehnike, obuće, garderobe i igračaka), postoji i veliki broj akcija kao što su popust na drugi kupljeni artikal, popust na potrošen iznos, dodatni popusti za članske kartice itd.

Na stotine hiljada šopingholičara širom sveta tradicionalno uoči crnog petka, cele noći čeka u redovima ispred trgovačkih centara, kako bi među prvima iskoristili velike popuste.

Crni petak se nekada praktikovao samo poslednjeg vikenda novembra ili decembra, a u zadnjih nekoliko godina sve više trgovačkih lanaca to praktikuje svakog vikenda od kraja novembra pa do kraja godine.

U većini zemalja koje praktikuju Black Friday, popusti na proizvode su od 50-70%. Svake godine su beleženi sukobi među kupcima, a nije retkost da se tokom Crnog petka zbog šopinga gube i životi.

Po uzoru na zapadne zemlje i trgovci u regiji praktikuju Black Friday, ali su ipak popusti kod nas mnogo niži u odnosu na ostatak sveta.

Black Friday je još jedna od ‘američkih navika’ koju je prihvatio celi svet. Crni petak je neformalni naziv za petak posle Dana zahvalnosti u Americi, koji se obeležava četvrtog četvrtka novembra.

Dan nakon Dana zahvalnosti smatran je početkom američke božićne sezone kupovine od 1952. godine, iako se termin Crni petak nije široko koristio sve do poslednjih decenija.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!