Radio Bambi

Srbin ‘ferarijem’ vozao badnjak u Švajcarskoj!

Odlazak po badnjak u šumu je stari srpski običaj. Mnogi Srbi koji žive i rade širom Evrope stigli su ovih dana u otadžbinu kako bi obeležili praznike u svom zavičaju, a dosta je i onih koji nisu imali prilike najradosniji hrišćanski praznik proslaviti u svom kraju. Jedan Srbin u Švajcarskoj izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, nakon što se pojavio snimak na kome se vidi kako u svom ‘ferariju’ prevozi badnjak od šume do kuće.

Ljubiša Marunović (53) rodom iz Prokuplja, koji je nastanjen u švajcarskom gradu Misi (Missy), kanton Vo (Vaud), otkrio je novinarima da je na ideju došao nakon što je video komšije kako u svojim automobilima donose jelke za katolički Božić.

-“Video sam kako oni stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i rešio sam da ove godine i ja odem po badnjak ‘ferarijem’. Pre njega sam takođe vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam radio ovako nešto”, – rekao je Marunović, inače vlasnik kompanije ‘Tefani’, koja se između ostalog bavi prodajom felni i pneumatika za skupe četvorotočkaše.

-“Naravno, pre nego što sam stavio drvo u automobil, sve smo lepo zaštitili da ne dođe do oštećenja. Kada je video snimak podeljen na mrežama, počeli su da mi se javljaju rodbina i prijatelji, sve ih je interesovalo da li sam stavio nešto na sedište, izgleda da su brinuli više od mene šta će biti sa automobilom”, – kaže Ljubiša kroz smeh, dodajući da vodi računa o tome da Božić uvek proslavi tradicionalno, kao i svaki prosečni Srbin, te dodaje da mu je društvo tokom vožnje pravila njegova ćerka Anja.

Ono što je mnoge najviše zanimalo, jeste kako su reagovale komšije Švajcarci, tačnije, da li im je bilo čudno što na taj način donosi badnjak u svoj dom.

-“Kada su me videli, bilo im je na prvi pogled čudno, ali sam im posle objasnio da je za nas badnjak isto što i njima jelka. Posle im je cela ta priča postala simpatična”, – rekao je Ljubiša.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!