Radio Bambi

Supruga turskog predsednika na pijaci u Beogradu!

Supruga turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Emine Erdogan (Emine Erdoğan /64/), potpuno mimo protokola, posetila je juče oko 16 časova Bajlonijevu pijacu u Beogradu. Dok je njen suprug imao razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i zvaničnicima iz BiH, Emine se u pratnji ličnog obezbeđenja, nekoliko pripadnika MUP-a Srbije, prevodioca i dve članice svoje lične posluge, prošetala do pijace, gde se raspitivala za cenu borovnica, paradajza, paprika, krompira, kukuruza…

Erdoganova supruga je obilazila tezge i ćaskala sa prodavcima, a kako saznajemo odnela je sa pijace pune kese kupina, kukuruza, grožđa, borovnica, šljiva, te nekoliko paketa domaćeg pekmeza od šipka i domaćeg ajvara.

Neki od prodavaca su bili šokirani kada su ugledali prvu damu Turske ispred svoje tezge, a jedna gospođa koja prodaje grožđe, pokušala je od Emine da sazna kakav će biti rasplet turskih serija koje se prikazuju na televizijama u Srbiji.

Emine je rekla da je veliki zaljubljenik u turske serije, ali nije želela da otkriva rasplete.

Podsećamo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdoğan /65/), sa svojom suprugom i delegacijom privrednika iz Turske, bio je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Prvog dana posete, pored sastanka dvojice predsednika, održana je sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, a razmenjeno je i potpisano devet sporazuma između dve države.

Održan je i Srpsko-turski poslovni forum na kome je učestvovalo više od 200 privrednika iz Turske, na kome je najavljena izgradnja industrijske zone kod Beograda sa 16 turskih kompanija. 

Upriličen je trilateralni sastanak Srbija-Turska-BiH, na kojem su učestvovali i članovi Predsedništva BiH, a lideri su zajednički položili i kamen temeljac za auto-put Beograd – Sarajevo.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!