Radio Bambi

U Srbiji rađaju lubenice i u decembru!

Neuobičajene temperature za ovo doba godine u voćnjake širom Srbije donele su maline i jagode, a još jedan neverovatan prizor za decembar zatekao je domaćina Slavišu Ristića iz sela Drača kod Kragujevca. U njegovoj bašti u prvoj polovini decembra rodile su, ni manje ni više, nego lubenice.

-“Sasvim slučajno smo ih spazili dok smo čistili otpad iz bašte kako bi pripremili zemljište za oranje, niko se nije nadao da će u bašti naći lubenice. Ostali smo zatečeni. Ovo se do sada nikada nije desilo, ni stariji ne pamte da su ikada lubenice rodile u decembru“, rekao je Ristić.

On dodaje da se ponekad dešavalo da zakasne sa rodom i da su ih u ranu jesen znali iznenaditi plodovi, ali ovako kasno nikada.

-“Te lubenice koje bi kasnije rodile bile su bledunjave, male i bljutave. Ove decembarske su težine oko sedam do osam kilograma, unutra crvene i izuzetno slatke. Kao da smo ih ubrali usred leta. Pojeli smo ih u slast”, – kaže Ristić.

Selo Drača kod Kragujevca važi za geografski centar Srbije sa izuzetno plodnim zemljištem, pa se tamošnji meštani sa pravom mogu pohvaliti da su oni jedini za sada kod kojih rađaju lubenice u decembru.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:
PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!