Radio Bambi

Visoke kazne i ove godine za turiste na Hvaru!

Odluka Grada Hvara da visokim novčanim kaznama pokuša zaustaviti problematično ponašanje turista, odavno je počela da se primenjuje, tačnije još od 2017.godine. Na ulazu u Hvar, od jula 2017. godine, turiste dočekuju table sa upozorenjem i ispisanim kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja.

Ukoliko gradskim ulicama Hvara nameravate da šetate u kupaćem kostimu, kazna je do 600 evra, žene u gornjem delu kupaćeg kostima i muškarci goli do pojasa do 500 evra, a onaj ko tetura ulicom s bocom u ruci ili pijan leži na ulici do 700 evra.

Tako je i ove godine.

-“Spavanje na javnoj površini koštat će vas više nego cena koju ste platili u vašem smeštaju. Glavni gradski trg nije mesto za piknik”, – natpisi su na tablama upozorenja.

-“Alkohol? Ne, na javnim površinama. Kazna za konzumiranje alkohola u javnosti je 700 evra”, – natpis je na jednoj od tabli upozorenja.

-“Grad je kulturni centar, ne plaža”, – stoji na tabli upozorenja kojom se naglašava da je zabranjeno hodanje gradom u kupaćem kostimu.

Od svojih gostiju, kažu, očekuju da budu primereno obučeni. U suprotnom će platiti novčanu kaznu.

-“Poštujte naša pravila kako bi sačuvali svoj novac i uživajte na Hvaru”, – poruke su turistima koji dolaze u ovaj deo Hrvatske.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!