Radio Bambi

Za život od Švajcarske jedino skuplja Bermudska ostrva!

Najnovija istraživanja o tome koja zemlja je najskuplja za život ponovo pokazuju da je Švajcarska u samom vrhu zemalja po veoma visokim cenama. Od zemlje satova, sira i čokolade, samo su skuplji Bermudi – prekomorska teritorija Ujedinjenog Kraljevstva u severnom Atlantskom okeanu. Ova teritorija se sastoji od oko 138 ostrva, ukupne površine 58.8 km². Na najvećem ostrvu se nalazi i glavni grad Hamilton.

Bermudi imaju naprednu privredu, sa jakim finansijskim sektorom i izuzetno razvijenim turizmom.

Rangiranje je vršeno na osnovu velikog broja faktora, poput cena iznajmljivanja stanova, cena nekretnina i automobila, obaveznih mesečnih računa, cena osnovnih životnih namirnica, cena u restoranima i cena prevoza.

Dobijeni rezultati su zatim upoređeni sa Njujorkom, koji je poslužio kao reper, s obzirom na to da je jedna od najskupljih država u svetu za život.

Ovako izgleda ‘lista 21’ najskupljih zemalja za život.

Na prvom mestu kao ubedljivo najskuplji za život su Bermudska ostrva-Bermudi, odmah zatim sledi Švajcarska na drugom i Hongkong na trećem mestu.

Zatim slede: Island, Singapur, Norveška, Bahami, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Luksemburg, Američka Devičanska Ostrva, Australija, Danska, Irska, SAD, Novi Zeland, Japan, Kuvajt, Izrael, Gana i Italija.  

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!