Radio Bambi

Zanimljivim hobijem bavi se dve godine!

Helena Koprivica je pronašla pravi način kako da sebi zaradi džeparac. Ova učenica Srednjoškolskog centra “Pale” svoju kreativnsot i umeće u slobodno vreme iskazuje kroz izradu kartonskih torti. Pored torti od kartona, Helena pravi i poklonske kutije sa slikama, porukama i slatkišima, kao i razne poklon paketiće.

Kod Helene možete pronaći sjajne poklone za najmlađe, ali i za starije, pa su tu i pokloni za rođendane, svadbu, ili godišnjicu ljubavi. Helena izrađuje razne poklone za sve prilike i generacije.

Ovim zanimljivim hobijem počela se baviti pre dve godine, ali intenzivno u doba pandemije virusa korona, kada je imala više vremena da vežba i usavršava se.

-“Počela sam prvo da pravim torte od kartona, koji sadrže 12 komada. Mogu da budu jednobojne, u dve ili tri boje, uži ili širi krug, ali uglavnom isti broj parčadi”, – objašnjava Helena.

Materijal nabavlja u knjižarama. Veliku podršku daju joj roditelji, a smatra da se njena kreativnost isplati.

-“Za izradu jednog sprata kod torti treba oko tri časa sa svim detaljima. Kada je reč o poklonskim kutijama, one imaju poklopac i obuhvataju lične porukice, slike i slatkiše. Kada se skine poklopac, sa strane su slike, unutra porukice i manja kutijica sa slatkišima, ali to može da se kombinuje. Tako na poslednjim stranicama budu čokoladice, slike i poruke, a unutra u sredini ostane prazno mesto gde kupac može nešto dodatno da ubaci, kao što je nakit”, – kaže Helena.

Pošto se bliži 14. februar, koji se na Zapadu obeležava kao Dan zaljubljenih, ona ističe da se na kutije može ostvariti i popust od 15 odsto.

Ova kreativna srednjoškolka trudi se da proširi ponudu koliko joj to školske obaveze dozvoljavaju, a i dalje se usavršava i trudi se uvek naučiti nešto novo. Cene su veoma pristupačne. Uglavnom radi onako kako kupci žele.

Svi zainteresovani potencijalni kupci mogu se Heleni obratiti putem ‘Instagram’ profila “kartonske.torte”.

RADIO BAMBI / SRNA

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!