Radio Bambi

Zašto sam napustio ‘Zvezde Granda’?!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić dugo je bio vodeći član žirija u ‘Zvzedama Granda’. Kao glavni razlog njegovog napuštanja ‘bele stolice’ i prelaska u ‘crvenu’, u žiri ‘Pinkovih zvezda’, pre dve godine je navedena suma od 5.000 evra koju je Šaban dobijao od Željka Mitrovića po emisiji. Sa Šabanom je tada na Pink prešla i njegova kuma Zorica Brunclik, a svoj transfer je naplatila honorarom od 3.000 evra po emisiji.

Šaban je sada konačno progovorio zašto je otišao iz ‘Granda’. Između ostalih razloga, navodi da se nije slagao sa načinom žiriranja, ali i da nije bio adekvatno plaćen.

-“Tamo se sedi od tri popodne do četiri ujutru. Nisam više mogao da izdržim taj tempo, postalo mi je mučenje, a iskren da budem nisam imao ni neke vajde od toga. Više sam imao troškova nego što sam zarađivao. Od Popovića sam dobijao crkavicu, simboličnu sumu novca. Dalje, meni je bilo veoma važno da ocenjujem kako takmičari pevaju, a ne da blatim njihovo oblačenje, kao što su neki radili. Nisam mogao da vređam tu decu. Kako da blatim nekoga na osnovu oblačenja, a možda nema para, možda je sirotinja, došao iz sela i nema ništa bolje. To me je baš nerviralo. E sad, da li su im moje kolege davale savete, ili su htele sebe da uzdignu pokazujući kako oni imaju, a ova deca nemaju, ne znam. To mi nije ljudski. I moja kuma Zorica Brunclik je upravo zbog toga napustila žiri ‘Zvezda Granda’. Rekla je da neće da ocenjuje kako se ko obukao”, – dodao je Šaulić.

Otkrio je i ono što je jedna od ‘javnih tajni u Grandu’, a to je da na kraju o svemu odlučuje prvi čovek najveće produkcije na Balkanu Saša Popović.

-“Meni niko ništa nije sugerisao, niti je smeo. Saša je samo nekoliko puta isticao da bi određene takmičarke trebalo da prođu u naredni krug, iako meni nisu bile po volji. Na kraju sam ga i poslušao. Možda je on u tim devojkama video neki drugi kvalitet koji ja nisam, ili smatrao da mu trebaju zbog šou-biznisa, da će mu doneti novac. On ima nos za biznis i pare, ume to da prepozna”, – zaključio je Šaban.

Danas u ‘Grandovom žiriju’ sede svi bez honorara, zvanično je saopštenje iz ‘Granda’. Jelena Karleuša je više puta javno ponovila da nikada ne bi uzela ni dinar za žiriranje. Članovi žirija su navodno pristali da budu tu bez honorara, ali uz kompenzaciju, odnosno, za marketing koji im obezbeđuje Saša Popović.

Ipak, malo ko veruje u to da će Bosanac, Bekuta, Marija Šerifović, JK, Đorđe David, sedeti po 36 radih sati nedeljno za džabe. Oni koji su bolje upućeni ipak tvrde da je i ‘Grandov žiri’ pristojno plaćen, ali da se radi o mnogo manjim ciframa u odnosu na one koje dobijaju članovi žirija u ‘protivničkoj ekipi’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!