Radio Bambi

Ana pobednica finala u Meksiku!

U istorijskom finalu srpskih teniserki na VTA turniru u Montereju trofej je osvojila Ana Ivanović pošto je u finalu savlada Jovanu Jakšić – 6:2, 6:1. Bio je to istorijski meč za srpski tenis, jer su se prvi put za titulu na jednom VTA turniru borile dve srpske teniserke.

Ivanović je, prema očekivanju, lako stigla do druge titule u ovoj sezoni, a 13. u karijeri, ali dvadesetogodišnja Jakšić nema ništa manje razloga za zadovoljstvo, jer je na svom trećem VTA turniru u karijeri stigla do finala. Osvajanjem titule Ana je osvojila 250 bodova, što će joj doneti napredak na VTA listi i od danas će biti 12 igračica sveta. S druge strane, Jovana je plasmanom u finale dobila 150 bodova i napredovaće oko 35 mesta, što znači da će biti nadomak plasmana među 100 najboljih.

Finalni meč je trajao 60 minuta i Ivanović ga je dobila rutinski, jer je razlika u kvalitetu bila isuviše velika. Jakšić je od svojih sedam servis gemova dobila samo jedan, a dva gema je dobila tako što je pravila brejkove.

Ivanović je igrala koliko je bilo potrebno da zabeleži laku i sigurnu pobedu. Osvajanje ovog turnira moglo bi konačno da joj da stimulans za bolje igre i rezultate u ovoj sezoni, gde je sebi postavila cilj da se vrati među deset najboljih.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!