Radio Bambi

Bilo je teško, ali uspele smo!

Košarkašice Srbije uspele su da se plasiraju na ‘XXXII Letnje olimpijske igre’ (OI), koje će se održati u Tokiju od 24. jula do 9. avgusta. Srpkinje su u trećem kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu savladale Mozambik rezultatom 76:48. Selekcija Srbije je prethodno izgubila od SAD, koje su ranije kao svetske šampionke obezbedile plasman na OI, i pobedila Nigeriju.

-“Bilo je teško izboriti OI. Ne mogu reći da nam je teško igrati pred našim navijačima, jer nam oni daju snagu, ali bilo je više očekivanja od reprezentacije i neki su računali da sigurno idemo u Tokio. Međutim, imali smo ozbiljne protivnike. Nigerija igra na ozbiljnom nivou, što je pokazala i protiv SAD, Mozambik jeste slabija ekipa, ali igra agresivno, i znali smo da neće biti lako. Mislim da nam je bilo teže da izborimo plasman na OI nego da prošle godine osvojimo bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu”, – rekla je srpska košarkašica Ana Dabović.

Košarkašice Srbije od evropskog zlata 2015. godine igraju odlično. Godinu dana kasnije su na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojile bronzu, a prošle godine i bronzu na EP.

-“Možda mi je draže što smo se sada plasirale na OI nego 2016. godine, jer smo pokazale da zlato sa EP nije bilo slučajno, već da unazad nekoliko godina održavamo kontinuitet dobrih igara i rezultata. Trudimo se i uvek ćemo se truditi da naš narod učinimo ponosnim”, – rekla je Dabovićeva.

Ona je izabrana u idealnu petorku kvalifikacionog A turnira u Beogradu. Pored nje, u idealnom timu su Leja Donge (Mozambik), Ezine Kalu (Nigerija), Ejdža Vilson (SAD) i Neka Ogvumike (SAD), koja je i MVP turnira.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!