Radio Bambi

Buran start Jelen Superlige!

Mnogo bure podigla je utakmica 1. kola Jelen Superlige Srbije u kojoj su fudbaleri Partizana na kontroverzan način stigli do pobede protiv Novog Pazara (4:3) u Humskoj. Još pre početka meča bilo je jasno da će svašta biti na stadionu crno-belih s obzirom na činjenicu da Novi Pazar nije mogao da računa na rezervne igrače, već je samo 11 startera bilo na raspolaganju pomoćnom treneru Izetu Ljajiću! Klub sa Jošanice oglasio se zvaničnim saopštenjem nakon meča, zatraživši od Fudbalskog saveza Srbije da kaže da li želi u Superligi Novi Pazar, ili ne.

Saopštenje Pazaraca prenosimo u celosti: – Otvoreno postavljamo pitanje FS Srbije da li nas žele ili ne žele u ligi. Odigrali smo prvu prvenstvenu utakmicu bez rezervnih igrača, jer nam nije bilo dozvoljeno licenciranje novih, i to samo zbog jednog igrača kojem smo želeli da izmirimo dugovanje, što on nije prihvatio. No, ni to nije bilo dovoljno, pa je tendencioznim suđenjem Nedeljković, koji je fudbalskoj javnosti u Srbiji odavno poznat po sramnom suđenju, bio produžena ruka Saveza na terenu i pokazao da je Novi Pazar nepoželjan. Neka nam otvoreno kažu i poštede sebe brukanja i mi ćemo sami izaći iz lige. Do kada će Bogoljub Stepanović i sudijska organizacija krojiti prvenstvo?! Cela Srbija je videla snimak utakmice i ovo sramno suđenje, a mi ćemo se potruditi da isti dostavimo FIFA i UEFA da vide gde se nalazi srpski fudbal, – stoji u saopštenju FK Novi Pazar.

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Branko Ružić osvrnuo se na subotnju pobedu crno-belih protiv Novog Pazara (4:3) u Humskoj na otvaranju nove sezone u Jelen Superligi Srbije, koja je izazvala veliku buru pre svega u taboru “večitog rivala”. Ružić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, istakao da treba kazniti one koji su eventualno pravili greške, ali i da Zvezdi nije potrebno da poseže za radikalnim koracima.

Podsetimo, Crvena zvezda se posle utakmice Partizana obratila javnosti saopštenjem najavivši čak istupanje iz lige. – Treba sačuvati regularnost takmičenja. Sva dosadašnja prvenstva su, prema propisima UEFA, bila regularna. Treba uraditi analizu i videti da li je bilo grešaka. Ako jeste, kazniti sudiju prema propisima FSS i Sudijske organizacije. Emotivna reagovanja nam nisu potrebna – rekao je Ružić, i dodao: – Nema potrebe da Zvezda poseže za ovakvim koracima, to nije u interesu nikoga. Nema Partizana bez Zvezde i obratno, kao i svih ostalih klubova. Ako ima neregularnosti treba da budu sankcionisani takvi slučajevi.

SPORTAL

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!