Radio Bambi

Đoković pozitivan na korona virus!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković saopštio je da su on i njegova supruga Jelena pozitivni na korona virus. Odmah po povratku sa “Adria Tour-a” u Beograd, Novak se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Zadru.

-“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna”, – rekao je Nole.

Đoković je saopštio da je ideja “Adria Tour-a” bila da se pomogne teniserima, dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-“Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi”, – navodi se u saopštenju.

Završnica turnira u Zadru, druge stanice “Adria Tour-a”, otkazana je zbog opasnosti od zaraze korona virusom, nakon što je Grigor Dimitrov bio pozitivan na testiranju, a pozitivan je i Viktor Troicki, kao i Borna Ćorić.

-“Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana”, – poručio je Đoković.

Brojni svetski mediji su kritikovali Đokovića zbog “Adria Tour-a”, a poslednji u nizu je francuski “L'Equipe”, koji je žestoko napao srpskog tenisera.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!