Radio Bambi

Amerikanci kupili Romu za 591 milion evra!

Italijanski fudbalski klub Roma prodat je američkom poslovnom konzorcijumu “Friedkin Grupom” za 591 milion evra. -“Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor sa ‘Friedkin Grupom’ o prodaji AS Roma”, – rekao je predsednik italijanskog kluba Džim Palota.

On je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na dovršenju pravnog postupka u narednim danima.

-“Svi iz ‘Friedkin Grupe’ smo srećni što smo preduzeli korake da postanemo deo ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće pre ući u porodicu AS Roma”, – rekao je predsednik Uprave “Friedkin Grupe”, Dan Friedkin.

“Friedkin Grupa” je privatni poslovni i investicijski konzorcijum sa sedištem u Hjustonu u Teksasu i jedan je od najvećih svetskih nezavisnih distributera “Tojote”. Grupa takođe ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu “Forbs”, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Roma, jedan od najpopularnih fudbalskih klubova u Evropi, tri puta je osvajala titulu italijanske ‘Serie A’ – 1942, 1983. i 2001. godine, kao i devet naslova italijanskog kupa, poslednji 2008. godine.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!