Radio Bambi

Danas mečevi u grupama G i H!

Petnaesti je dan Svetskog prvenstva u Rusiji, a danas nas očekuju mečevi poslednjeg, trećeg kola, u grupama G i H. Od 16 časova snage će odmeriti Japan i Poljska, kao i Senegal i Kolumbija.

U večernjem terminu od 20 časova sledi derbi Engleska – Belgija, kao i duel Paname i Tunisa.

Dan otvaraju mečevi Grupe H, Japan se sastaje na ‘Volgograd areni’ sa selekcijom Poljske. Japan je uspeo da nakon prva dva kola upiše četiri boda i nađe se na prvoj poziciji u grupi, ali posao za ‘samuraje’ nije gotov. Poslednji test i meč u kojem traže prolaz u osminu finala je sa selekcijom Poljske. Poljaci su pokazali veoma bledo izdanje u prva dva kola, nakon kojih nisu osvojili nijedan bod. Ekipa koju predvodi napadač Bajerna Robert Levandovski ostala je bez teoretskih šansi za prolaz dalje, ali želi da se od Mundijala oprosti bodom ili bodovima.

U isto vreme, na stadionu u Samari igraju Senegal i Kolumbija. Senegalci su poput Japanaca zabeležili četiri boda u prve dve utakmice, ali kao i Japanci ne smeju da kalkulišu prolaz u narednu fazu, već to moraju da obezbede bodovima. Kolumbija je nakon kraha protiv Japana uspela da upiše ubedljivu pobedu nad Poljskom, pobedu koja je svakako ulila samopouzdanje Kolumbijcima. Kolumbiji je za prolaz potrebna pobeda, ili nerešen rezultat protiv Senegala, ali samo uz poraz Japana od Poljske.

Od 20 časova Englezi i Belgijanci igraju derbi dana u borbi za prvo mesto Grupe G. Obe selekcije zabeležile su pobede u prva dva kola, pa će meč na stadionu u Kalinjingradu biti pravi fudbalski spektakl. U isto vreme na ‘Mordovija areni’ biće odigran meč ‘za čast i prestiž’, jer selekcije Paname i Tunisa nemaju teoretske šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!