Radio Bambi

Ekonomija je ugrožena, to će se odraziti i na fudbal!

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino, istakao je da ne zna kada će fudbal opet početi da se igra. Prvi čovek ‘FIFA’ je istakao da neće dozvoliti da se sa takmičenjima krene dok ne bude siguran da niko neće biti ugrožen.

-“Sve lige i nacionalni savezi prate instrukcije Svetske zdravstvene organizacije. Želim da se zahvalim medicinskim radnicima koji su pravi heroji. ‘FIFA’ će dati sve od sebe da pomogne u ovim teškim trenucima . U Evropi i Južnoj Americi trudićemo se da pomognemo koliko god možemo. Pogledajmo kalendar takmičenja nacionalnih timova, regulacije, modifikacije i prelazne rokove. Svi moramo da napravimo ustupke. Ovo su teška vremena”, – rekao je Infantino.

Dodao je da je svetska ekonomija veoma ugrožena što će se odraziti i na fudbal.

-“Ne znamo kada će svet opet normalno funkcionisati. Ovde vidimo priliku, jer možemo da napravimo reformu u fudbalu. Možda ćemo imati drugačiji format, možda manje turnira. Ne treba praviti naučnu fantastiku, već pogledati kolika je šteta napravljena i kako da je saniramo. Ponavljam, svi činimo ustupke. Nećemo morati sve da gradimo od nule. Spasimo fudbal zajedno”, – poručio je Infantino.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!