Radio Bambi

Engleska – Italija, obračun u ponoć!

Današnji mečevi na mundijalu startuju susretom dve ekipe iz grupe C. Od 18h igraju reprezentacije Kolumbije i Grčke. Urugvaj i Kostarika (grupa D) sastaju se od 21h, a od ponoći sledi još jedan meč iz ove grupe.

Snage će odmeriti Engleska i Italija.

Italijani, gotovo uvek, igraju onoliko koliko je potrebno. Ne više od toga. Kroz kvalifikacije se “provuku”, podignu formu kako turnir odmiče, i na kraju, na opšte iznenađenje, domognu se pehara. Na opšte iznenađenje, kao jedan od glavnih favorita. Ovaj put nije baš tako. Italija je završila kvalifikacije bez poraza i jedna je od prvih reprezentacija koja je čekirala karte za Brazil. Defanziva, koja je krasila Italiju u prošlom veku, sada je baš to – prošlost! Čezare Prandeli forsira napadačku igru, želi interesantne mečeve sa mnogo golova, pa će biti zanimljivo dokle će takva, potpuno drugačija, Italija dogurati.

Engleska je do Brazila stigla kao prvoplasirana u evropskoj kvalifikacionoj grupi H, što je obezbedila pobedom nad Poljskom u poslednjem kolu kvalifikacija.

Englezi se nadaju da je konačno došlo vreme da se ponovi uspeh iz 1966. godine, kada su podigli “boginju”, jedini put od 13 učešća na Svetskim prvenstvima.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!