Radio Bambi

FR: “Zidan najbolji u istoriji!”

U aneketi koju je sproveo francuski “Telefut”, Zinedin Zidan izabran je za najboljeg fudbalera francuskog prvenstva u istoriji. Zanimljivo je da je Zidan pretekao nekadašnjeg francuskog reprezentativca Mišela Platinija, koji je u anketi zauzeo drugo mesto, dok je fudbaler Pari Sen Žermena Šveđanin Zlatan Ibrahimović tek četvrti.

Zidan je u francuskoj elitnoj ligi igrao samo osam godina i za to vreme nije osvojio ni jedan nacionalni trofej, osim Intertoto kupa 1995. godine sa Bordoom. Zidan je igrao za Kan u periodu od 1988. do 1992, a naredne četiri godine za Bordo. Francuski internacionalac, koji je sada angažovan na klupi Real Madrida kao pomoćni trener, smatra se za jednog od najboljih igrača u istoriji svetskog fudbala.

On je vrhunac klupske karijere ostvario igrajući za Juventus – od 1996. do 2001.godine, a potom za Real Madrid od 2001. do 2006, sa kojim je 2002. osvojio Ligu šampiona. Zidan je sa reprezentaciojiom Francuske osvojio titulu svetskog prvaka 1998, kao i evropskog šsampiona 2000. godine.

Deset najboljih igrača u istoriji francuske lige:

1) Zinedin Zidan
2) Mišel Platini
3) Remon Kopa
4) Zlatan Ibrahimović
5) Žan Pjer Papen
6) Tijeri Anri
7) Didije Drogba
8) Soni Anderson
9) Alen Žires
10) Ronaldinjo

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!