Radio Bambi

Marca: “Brazil je morao pobediti!”

Hrvatska je izgubila prvu utakmicu Svetskog prvenstva u Sao Paulu, ali se “Vatreni” u dvoboju s domaćinom prvenstva u susretu koji je gledalo najmanje dve milijarde ljudi nisu osramotili. Da bes na japanskog sudiju nije hrvatska priča o večitim spoljašnjim neprijateljima dokazuju reakcije medija van Hrvatske.

Gotovo svi se slažu da je glavni brazilski igrač bio – japanski sudija.

-“Brazil je morao pobediti na otvaranju Svetskog prvenstva i uspeo je, ali uz veliku pomoć sudije. O ovom penalu će se itekako pričati”, – piše španska “Marca”, koja kaže i ovo: -“Nepostojeći penal, Fred ga je iznudio nakon najlaganijeg od laganih dodira”.

S Marcom se slaže i B92, koji u  naslovu kaže: -“Brazil slomio Hrvate, sudija pokvario spektakl”.

Kolumnist “Bleacher Reporta” Mateo Boneti napisao je: -“Taj nepostojeći penal promenio je tok utakmice. Saosećam s Hrvatima.

Slovensko “Delo” piše: -“Nejmar iskoristio sudijin poklon”, te dodaje: -“Japanski sudija nije pravio previše grešaka tokom utakmice, ali kad je dosudio prekršaj Lovrena i penal definitivno je bio prestrog”.

Vatreni narednu utakmicu igraju protiv Kameruna 19.juna, a Brazil protiv Meksika 17.juna.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!