Radio Bambi

Neke situacije su nedopustive!

Reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju u Vilnjusu u Grupi C, na startu Lige nacija i pobedom počela novoformirano takmičenje. Dobru igru ‘orlovi’ su krunisali u 38. minutu.

Tadić je u kaznenom prostoru petom prosledio loptu do Mitrovića, koga ruše s leđa i sudija pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Tadić.

Srbija naredni meč igra u ponedeljak na stadionu Partizana, a protivnik je selekcija Rumunije (20:45h).

Srpski fudbalski reprezentativci Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović bili su samokritični posle pobede u Litvaniji i poručili da greške ne smeju da se ponavljaju.

-“Par puta su nas bespotrebno uhvatili na kontranapade. Imali su prilike iz naših grešaka koje ne smeju da nam se dešavaju. Moramo da vidimo u čemu je bio problem. Protiv ozbiljnijih ekipa to može mnogo da nas košta”, – rekao je Tadić.

Mitrović je dodao da je bilo više loših nego dobrih stvari, ali da je najvažnije da su preživeli.

-“Mislim da smo mi najveći krivci, nismo na vreme uspeli da damo drugi gol kojim bismo rešili meč. Promašili smo i penal što je na kraju moglo da nam se obije o glavu. Možda bi bilo lakše da smo Prijović i ja igrali zajedno”, – poručio je Mitrović.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da je pobeda u Litvaniji 1:0 zaslužena, ali da su greške i nervoza u finišu meča nedopustivi.

-“Važna pobeda, tri boda, prvo poluvreme, odnosno 60 dobrih minuta. Posle toga nedopustive greške i nervoza. Tri puta posle kornera idemo u greške i Bog nas je pogledao da nismo kažnjeni. Da li treba da dobijem infarkt? Uz dužno poštovanje Litvanije remi bi bio kao poraz”, – rekao je Krstajić na konferenciji za medije.

Selektor je dodao da ekipa sada treba da se okrene meču protiv Rumunije i ispravi greške.

-“Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta i da ne žurimo kada vodimo. Počeli smo da napadamo bezglavo i neke situacije su nedopustive. Ova ekipa je prvi put igrala zajedno. Na neke stvari ne može trener da reaguje sa klupe, da je bilo 50.000 ljudi ne možeš da dozoveš igrača. Disciplina i koncentracija su bitne, moraš da budeš prisutan 90 minuta”, – poručio je Krstajić.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!