Radio Bambi

Nema razloga da se Srbija plaši Švajcarske!

Fudbaleri reprezentacije Srbije Duško Tošić i Dušan Tadić izjavili su da neće nasesti na provokacije Albanaca iz selekcije Švajcarske i da će pokušati da iskoriste veliku šansu kako bi pobedom izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji. -“Mnogo se priča o nekim stvarima, a mi hoćemo da budemo fokusirani samo na fudbal. Nećemo da ulazimo u raspravu. Siguran sam da nam se neće desiti onaj meč iz Beograda kada smo bili naivni (haos posle drona tzv. ‘Velike Albanije’ u meču Srbija – Albanija). Znamo koliki je ulog i nećemo dozvoliti provokacije”, – rekao je Tošić na konferenciji za medije u Svetlogorsku, bazi ‘orlova’ na Mundijalu.

Tošić je iz švajcarskog tima izdvojio Harisa Seferovića i Džerdana Šaćirija, rođenog u Gnjilanu, kao igrače od kojih najviše preti opasnost po odbranu Srbije.

-“Dobro smo ih izanalizirali, godinama su u istom sastavu. Imaju i oni mane, ako odigramo kao protiv Kostarike odbranu, možemo da pobedimo”, – naglasio je Tošić.

Defanzivac kineskog Guangdžoua pozvao je ruske navijače da podrže ‘orlove’ u meču u Kalinjingradu.

-“Osećamo se kao kod kuće, posebno posle podrške u Samari. Znamo da su Rusi uz nas, i mi smo navijali za njih”, – rekao je on i dodao da oseća da je narod uz reprezentaciju, posebno dok je gledao snimke slavlja u Beogradu, Banjaluci i ostalim gradovima zbog pobede nad Kostarikom (1:0).

Saigrač Dušan Tadić poručio je da nema razloga da se Srbija plaši Švajcarske.

-“Neka bude Švajcarska favorit zbog iskustva. Imamo velika očekivanja. Samo da se koncentrišemo na fudbal, to je ono što najbolje znamo da radimo”, – rekao je Tadić.

On se složio sa Tošićem da je Šaćiri glavni igrač rivala, ali i podvukao da Švajcarska nema igrača poput Nemanje Matića.

-“Pokušaćemo da pobedimo i prođemo dalje. Biće teže nego protiv Kostarike, ali imamo veliku šansu”, – zaključio je vezista engleskog Sautemptona, uz podatak da je u ‘Premijer ligi’ bio uspešniji od Šaćirija u međusobnim utakmicama.

Tadić je naglasio i da zbog veze Srbije i Rusije navija za domaćina turnira i priželjkuje da se dve reprezentacije sastanu u finalu Mundijala.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se u petak od 20 časova.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!